Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με την εμφάνιση των δοντιών σας λόγω της ύπαρξης παλιών μεταλλικών σφραγισμάτων, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με σφραγίσματα ρητίνης. Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και θα σας προσφέρει μια ποικιλία από αισθητικά και λειτουργικά οφέλη σε σύγκριση με τα παλιά σας σφραγίσματα αμαλγάματος.

Πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία από τα σφραγίσματα αμαλγάματος

Τα σφραγίσματα αμαλγάματος περιέχουν ψευδάργυρο. Τα τελευταία χρόνια έχουν δημοσιευτεί πολλές μελέτες σχετικά με τους κινδύνους από τον ψευδάργυρο στα οδοντικά σφραγίσματα. Ενώ αυτές οι μελέτες καταλήγουν σε ανάμικτα συμπεράσματα, εμείς προτιμούμε να αποφύγουμε κάθε πιθανό κίνδυνο για την υγεία από δηλητηρίαση λόγω του ψευδάργυρου στα μεταλλικά σφραγίσματα. Κατά συνέπεια, χρησιμοποιούμε μόνο σφραγίσματα στο χρώμα του δοντιού για τους ασθενείας μας.

Πέρα από τον κίνδυνο δηλητηρίασης, τα σφραγίσματα αμαλγάματος μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των δοντιών σας μακροπρόθεσμα. Το μέταλλο μπορεί να διασταλεί και να συσταλεί λόγω αλλαγών στη θερμοκρασία. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να προκαλέσει κάταγμα στο δόντι και να χρειαστεί πιο εκτεταμένη αποκατάσταση για να διορθωθεί αυτή η νέα βλάβη.

Τα σφραγίσματα ρητίνης ούτε συστέλλονται ούτε διαστέλλονται και έτσι αποφεύγονται μακροπρόθεσμα προβλήματα

Γιατί να χρησιμοποιήσω σφραγίσματα ρητίνης;

Υπάρχουν πολλά οφέλη. Είναι φτιαγμένα από συνθετικό υλικό που δείχνει ακριβώς όπως τα φυσικά σας δόντια. Αυτό επιτρέπει στα νέα σφραγίσματα να ενσωματωθούν άρρηκτα στο χαμόγελό σας χωρίς να φοβάστε ότι θα φανεί το αντιαισθητικό σκούρο μεταλλικό σφράγισμα.

Τα σφραγίσματα ρητίνης δυναμώνουν τα φυσικά σας δόντια και αποτρέπουν την επιπλέον φθορά καλύπτοντας την περιοχή ανάμεσα στα δόντια και το σφράγισμα. Επιπρόσθετα, διατηρούν μεγαλύτερο μέρος από την υγιή δομή του δοντιού σας απ’ ό,τι τα μεταλλικά.

Αυτοί οι παράγοντες εξασφαλίζουν τα καλύτερα και διαρκέστερα αποτελέσματα.