Εμφυτευματική Οδοντιατρική

Στα Dental Studio Creemers της Γλυφάδας και της Κέρκυρας έχουμε πάνω από 30 χρόνια πείρα στον τομέα της Εμφυτευματικής Οδοντιατρικής

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι ένας τέλειος τρόπος για να αντικαταστήσουμε δόντια που λείπουν. Είναι φτιαγμένο από καθαρό τιτάνιο, τοποθετείται στο οστό της γνάθου σας και στο πάνω μέρος του μπαίνει ένα τεχνητό δόντι. Η θήκη του εμφυτεύματος θα είναι σχεδόν πανομοιότυπη με τα υπόλοιπα δόντια σας και θα λειτουργεί σαν ένα κανονικό δόντι. Αυτό κάνει τα εμφυτεύματα μια ελκυστική, μακροπρόθεσμη λύση.

Τα εμφυτεύματα διορθώνουν επίσης και την ικανότητα μάσησης καθώς και προβλήματα ομιλίας και αισθητικής.

Εμφυτεύματα

Τα εμφυτεύματα δίνουν την αίσθηση της φυσικότητας
και φαίνονται φυσικά

Before
Before
After
After
Before
Before
After
After

Φτιαγμένα από τιτάνιο 5ου βαθμού, σημαίνει ότι είναι βιοσυμβατά με το ανθρώπινο σώμα και γίνονται δεκτά χωρίς φλεγμονές ή απόρριψη.

Τα εμφυτεύματα έχουν το σχήμα μιας φυσικής ρίζας και βιδώνονται απαλά στο οστό της γνάθου με τοπική αναισθησία. Αυτό θεωρείται μικροχειρουργική και δεν προκαλεί καμιά βλάβη στον ασθενή.

Μέσα από χρόνια πείρας στα εμφυτεύματα, μπορούμε να δηλώσουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζεται μόνο ένα ελαφρύ μετεγχειρητικό οίδημα.

Αυτό μπορεί να συμβεί την πρώτη μέρα μετά την επέμβαση αλλά οι περισσότεροι ασθενείς μας αναφέρουν ότι από τη δεύτερη μέρα δεν χρειάζονται πλέον αναλγητικά.

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται αφού έχει χορηγηθεί αντιβιοτικό και αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Αυτό δεν θεωρείται βαρύ φάρμακο και χρησιμεύει σαν μια επιπλέον προστασία, εφόσον «εισβάλλουμε» στον ιστό του σώματος.

Κάθε ασθενής εξετάζεται σχολαστικά για να διαπιστώσουμε αν πληροί τις προϋποθέσεις για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Ιατρικές καταστάσεις όπως ο διαβήτης, αν ελέγχεται σωστά, και τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετωπίζονται (π.χ με stents κλπ), δεν αποτελούν πρόβλημα.

Συμβουλεύουμε τους ασθενείς να επικοινωνούν με τους ιατρούς τους για να τους ενημερώσουν και όταν χρειάζεται επικοινωνούμε εμείς μαζί τους.

Τα εμφυτεύματα έχουν ποσοστό επιτυχίας παγκοσμίως πάνω από 95%
και αυτό το ποσοστό σημαίνει πολλά για την κάθε μια τοποθέτηση εμφυτεύματος.

To Dental Center Creemers εγγυάται επίσης την αντικατάσταση τυχόν χαμένων εμφυτευμάτων χωρίς επιπλέον χρέωση.

Ένα εμφύτευμα αντικαθιστά ένα δόντι μετά την εξαγωγή του ή όταν το δόντι λείπει για καιρό. Τα πολλαπλά εμφυτεύματα τοποθετούνται όταν λείπουν πολλά δόντια.

Περαιτέρω εργασίες, όπως τοποθέτηση οστικού μοσχεύματος, εκτελούνται όταν δεν υπάρχει αρκετό οστό για το εμφύτευμα. Για να δημιουργήσουμε νέο οστό στην άνω σιαγόνα μπορεί να γίνει ανύψωση ιγμορείου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούμε να «φορτώσουμε» τα εμφυτεύματα αμέσως. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να τοποθετήσουμε τις θήκες πάνω τους. Δόντια σε μία μέρα!

Όταν η κατάσταση του οστού δεν επιτρέπει την άμεση φόρτωση ή το οστό δεν είναι αρκετά σκληρό, τοποθετούμε τα εμφυτεύματα αλλά χωρίς προσθετική εργασία και τα αφήνουμε να ενσωματωθούν στο οστό για 2 έως 4 μήνες.

Στη συνέχεια τοποθετούνται στο πάνω μέρος των εμφυτευμάτων θήκες ή γέφυρες που προσφέρουν μια σταθερή, ακίνητη, καλαίσθητη λύση για όμορφο χαμόγελο και αποκατεστημένη μασητική ικανότητα.

Δεν είναι απαραίτητο κάθε ελλείπον δόντι να αντικατασταθεί από εμφύτευμα. Στο παρελθόν χρειαζόμασταν 8 με 10 εμφυτεύματα ανά σιαγόνα για να τοποθετήσουμε πάνω μια σταθερή, πλήρη γέφυρα.

Σήμερα δεν έχουμε μόνο καλύτερα εμφυτεύματα αλλά και καλύτερες τεχνικές που δεν απαιτούν πλέον τόση υποστήριξη από εμφυτεύματα.

Παλιότερα λέγαμε «όσο περισσότερα τόσο καλύτερα». Σήμερα λέμε «όσο λιγότερα τόσο καλύτερα».

Και είναι επίσης σημαντικό ότι λιγότερα εμφυτεύματα σημαίνει μικρότερο κόστος και λιγότερες επιπλοκές.

Με έναν ειδικό τρόπο τοποθετούνται μόνο 4 εμφυτεύματα σε στρατηγική θέση και με συγκεκριμένες τεχνικές στην πάνω και την κάτω γνάθο και πάνω τους προσαρμόζεται αμέσως μια σταθερή προσθετική κατασκευή με αποτελέσματα υψηλής αισθητικής.

Αυτό επιτρέπει στον ασθενή να φάει, να πιει, να χαμογελάσει και να μιλήσει με αυτοπεποίθηση, να έχει ξανά ένα όμορφο χαμόγελο και επιτέλους να πετάξει εκείνες τις χαλαρές τεχνητές οδοντοστοιχίες

Αυτές οι εργασίες απαιτούν εξειδίκευση από τον χειρουργό οδοντίατρο.
Η ομάδα του Creemers Dental Center διαθέτει υψηλή κατάρτιση και πολύχρονη πείρα.

Η μέθοδος All on 4 γίνεται σε μία επίσκεψη και με τη σύγχρονη τεχνολογία η διαδικασία μπορεί να καθοδηγηθεί από computer (Computer Guided Surgery).

Η διαδικασία αυτή:

  • είναι πιο γρήγορη (συχνά ολοκληρώνεται μέσα σε μία ώρα)

  • δεν απαιτεί τομές στα ούλα

  • δεν προκαλεί αιμορραγία

  • δεν προκαλεί οιδήματα

  • δεν προκαλεί πόνο

  • είναι φτηνότερη

Computer Guided Surgery Means that with the CBCT scan the implants are preplanned with special software in the computer and a splint is designed and fabricated. This splints are placed over the gums.

Exactly where the implants are planned, these splints have special guiding holes in the exact diameter of the drills, which means that the drills are simply guided from these sleeves to the exact direction and depth in the bone. The implants placed in this way are considered to be totally accurate and also are considered more precise than the hands of a very experienced dental surgeon even can place. Safety first and last.

Η ομάδα του Creemers Dental Center ενημερώνεται διαρκώς για τις νέες οδοντιατρικές τεχνολογίες και παρέχει σύγχρονες οδοντιατρικές υπηρεσίες σε λογικές τιμές. Νοιαζόμαστε και φροντίζουμε για το «ευ ζην» των ασθενών μας!

All on 4

Αυτό το πρωτόκολλο επινοήθηκε από οδοντιάτρους περίπου πριν δέκα χρόνια και έγινε η standard λύση για ασθενείς που δεν έχουν αρκετό οστό ή θέλουν να ξοδέψουν λιγότερα χρήματα.

Το ίδιο ισχύει και για ασθενείς οι οποίοι έχουν μεγάλα ιγμόρεια άντρα που δεν επιτρέπουν την τοποθέτηση εμφυτευμάτων, και περιορισμένο οστό στην κάτω γνάθο, κάτι που ενέχει κίνδυνο για τραυματισμό των κάτω φατνιακών νεύρων. Αυτό συμβαίνει συχνά σε ασθενείς που έχουν χάσει από καιρό δόντια ή φορούν για πολλά χρόνια αφαιρούμενες τεχνητές οδοντοστοιχίες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή συρρίκνωση του οστού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να εφαρμόσουμε το πρωτόκολλο All on 4. Στο πάνω μέρος 4 εμφυτευμάτων βιδώνουμε μια υβριδική, καλαίσθητη  γέφυρα που διαρκεί πολύ καιρό.

Ένα παράδειγμα γέφυρας ζιρκονίου «All on 6»

Η ομάδα του Creemers Dental Center ενημερώνεται διαρκώς για τις νέες οδοντιατρικές τεχνολογίες και παρέχει σύγχρονες οδοντιατρικές υπηρεσίες σε λογικές τιμές. Νοιαζόμαστε και φροντίζουμε για το «ευ ζην» των ασθενών μας!